Arrangemang

Arrangemang hos JazzOn

JazzOn har genom åren haft äran att ha musiker av världsklass som uppträder under våra arrangemang. Våra gäster har kunnat avnjuta fantastiska konserter arrangerade av vår förening.

Gitarristen Ulf Wakenius samt pianisterna Jan Lundgren och Ludvig Berghe är bara några av många namn som berikat våra tillställningar med sin närvaro och musik. Även internationella musiker har gästat våra arrangemang såsom den kanadensiska jazzpianisten Oscar Peterson. Peterson anses vara en av de största jazzpianisterna genom tiderna, och nådde stora framgångar med ”Mare Nostrum” tillsammans med musikerna Richard Galliano och Paolo Fresu.

Andra namn som uppträtt hos oss är det italienska jazzbandet Larry Franco Trio. Bandet består av sångaren och pianisten Larry Franco som, tillsammans med sina kamrater Guido Di Leone (gitarr) och Ilario De Marinis (bas), hyllar minnet av den legendariske världsstjärnan Nat King Cole.

Jazzsångerskan Rigmor Gustafson uppträdde under ett av våra många arrangemang, i samband med skivsläpp våren 2010. Tillsammans med stråkkvartetten Radio String Quartet Vienna uppträdde hon på Nyköpingshus. Det intressanta mötet resulterade i modern jazz och kammarpopstråk där improvisation och rytmik fick ta stor plats. Även den mästerlige fiolisten Gunnar Lidberg har intagit vår scen, liksom sångerskan Nina Ramsby och jazzmusikern Ulf Johansson Werre.

JazzOn har även anordnat festivaler. Trion med mästerliga Martin Sjöstedt på bas och Calle Rasmusson på trummor – båda internationella stjärnor, har deltagit. Ulfs nära samarbetspartner, prisbelönta Klas Lindqvist på altsax och klarinett, fullbordar denna All Star-sättning. Som en extra krydda bjöds festivalen på en uppmärksammad sångerska, nämligen Johanna Grussner. Gussner, som är uppvuxen på Åland, har bott i New York vilket inspirerat henne till grundandet av ett körprojekt i Bronx. Gruppen bjöd på godbitar ur George Gershwins fantastiska produktion.

Andra namn som JazzOn fått äran att hälsa välkommen till Nyköpingshus är musiker som Leif Brixmark, New Holland Band och den folkkära sångerskan Lill Lindfors. Tillsammans med Claes Crona Trio har Lindfors bjudit till show och imponerat på såväl publik som konsertanordnare.

Arrangemang annordnade av JazzOn